Nieuws

April 2014: In het vroege voorjaar bloeit onze oude appelboomgaard in EchterboschIMGP4281 bloesem 2014


Mei 2014: We brengen inspirerende bezoeken aan diverse authentieke Engelse cider farmsIMGP4524

In Herefordshire: Mike Johnson van Broome Farm in Ross-on-Wye, Tom Oliver in Ocle Pychard

In Somerset: Julian Temperley van Burrow Hill, Perry’s Cider in Ilminster


Juni 2014: In het voorjaar groeien allerhande appelrassen in onze bomenIMGP4939


Juli 2014: In de zomer rijpen onze vroege appels in de warme zonIMGP4923


Augustus 2014: Dan breekt het seizoen aan van oogsten, malen, persen. De koudgeperste sap wordt op geheel natuurlijke wijze “spontaan” vergist. Na verloop van enkele maanden tot soms wel een jaar is de cider gereed voor consumptie. Tijdens dit geduldige proces worden diverse kleur-, geur-, en smaakeigenschappen ontwikkeld. De kunst is om deze unieke eigenschappen op de juiste wijze met elkaar te combineren, en zo tot een prachtig eindproduct te komen. De verhouding tussen zoet, zuur en bitter is daarbij bepalend. De Brouwakademie voegt een dimensie toe aan deze technieken van blenden en/of single variëteiten, zoals deze worden toegepast door de authentieke cidermakers. Door bepaalde elementen van bier te integreren ontstaat een perfect huwelijk tussen de diverse grondstoffen.

De Notarisappel rijpt in de volle zon:

Notarisappel2

De Brouwakademie: where cider meets beer!

De eerste flessen worden in de loop van 2015 op de markt gebracht.


September 2014: In de mooie nazomer rijpen de Sterappels prachtig na in onze boomgaard. Tegelijkertijd kunnen we dankzij ons crowdfunding project investeren in een grotere pers.IMGP4957

Leave a Reply